Ana içeriğe atla

Turizm İşletmeciliği Bölümü TURAK tarafından 2020 Yılında Akredite edilerek kalitesini tescil etmiştir.

Program Öğretim Amaçları
Turizm işletmeciliği bölümü turizm işletmeciliği programı “Turizm Eğitimi Değerlendirme Ve Akreditasyon Kurulu” (TURAK) tarafından 2020 yılında Akredite edilerek kalitesini tescil etmiştir.
Turizm işletmeciliği programı öğretim amaçları ;
PÖA 1: Turizm işletmelerinde müşteri memnuniyeti odaklı hizmet sunabilecek, operasyonel düzeyde yetkin ve profesyonel iş görenler yetiştirmek,
PÖA 2: Konaklama, seyahat, yiyecek-içecek, rekreasyon ve diğer turizm işletmelerinde stratejik kararlar alabilen, yenilikçi ve liderlik vasıflarına sahip yöneticiler yetiştirmek,
PÖA 3: Turizm sektöründe sürdürülebilirlik ve çevre bilinci konularında duyarlı, sosyal sorumluluk projeleri geliştirebilen bireyler yetiştirmek,
PÖA 4: Turizm işletmeciliği alanında uluslararası rekabet gücüne sahip, kültürel çeşitlilik ve global turizm trendlerine hâkim uzmanlar yetiştirmek,
PÖA 5: Bilgi teknolojilerini etkin kullanabilen, analitik düşünebilen ve inovatif çözümler üretebilen turizm profesyonelleri yetiştirmektir.

Program Öğrenim Çıktıları

  1. İngilizce dilinde temel düzeyde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri göstererek meslektaşları ve misafirlerle iletişim kurar            

  2. İngilizce dili dışında müfredatta yer alan yabancı dil/dillerde temel düzeyde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerilerini göstererek meslektaşları ve misafirlerle iletişim kurar.

  3. Farklı kültürlerden insanlarla etkili iletişim kurar.             

  4. Araştırma yaparak proje önerisi üretir. 

  5. Alanıyla ilgili edindiği teorik ve pratik deneyimle; bilgiye ulaşma, analiz, sentez ve yorumlama, sorunlara çözüm üretme süreçlerini yönetir.        

  6. Alanıyla ilgili bilgi ve iletişim teknolojilerini, yazılımları ve araç-gereçleri kullanır.              

  7. Alanı ile ilgili ulusal ve uluslararası hukuki düzenlemeleri, mesleki standartları ve etik ilkeleri temel düzeyde anlatır.

  8. Yaşam boyu öğrenme bilinciyle kişisel ve mesleki donanımını sürekli geliştirir.   

  9. Turizm sektörünün gerektirdiği kişisel bakım (temizlik, giyim, görünüm), hijyen ve sanitasyon kurallarını uygular.              

  10. Turizm alanındaki başlıca kuramları, olguları, kavramları ve ilkeleri anlatır.          

  11. Sorumluluk alarak ekip halinde veya bağımsız olarak çalıştığını gösterir.

  12. Birleşmiş Milletler Sürdürebilir Kalkınma Amaçlarından (BM SKA) en az birini açıklar. BM SKA şunlardır: 1) yoksulluk, 2) açlık, 3) sağlıklı ve kaliteli yaşam, 4) nitelikli eğitim, 5) cinsiyet eşitliği, 6) temiz su ve sanitasyon, 7) erişilebilir temiz enerji, 8) insana yakışır iş ve ekonomik büyüme, 9) sanayi, yenilikçilik ve alt yapı, 10) eşitsizliklerin azaltımı, 11) sürdürülebilir şehirler ve topluluklar, 12) sorumlu tüketim ve üretim, 13) iklim eylemi, 14) sudaki yaşam, 15) karasal yaşam, 16) barış, adalet ve güçlü kurumlar, 17) amaçlar için ortak çaba.   

  13. Turizm işletmeciliği ile ilgili kavramları, kuramları, ilkeleri ve olguları kapsamlı olarak açıklar.

  14. Turizm sektörünün yapısını, işleyişini ve ülke kalkınmasındaki önemini ana hatlarıyla belirtir.

  15. Dünyadaki ve Türkiye’deki turistik değerleri turizm arzı ve talebi açısından değerlendirir.

  16. Yönetim alanındaki kuramları ve uygulamaları turizm işletmelerini (otel işletmesi, seyahat işletmesi, yiyecek içecek işletmesi vb.) etkin bir şekilde yönetmek için kullanır.      

  17. Türkiye ve dünya ekonomisi ile turizmindeki gelişmeleri izleyerek geleceğe ilişkin tahminde bulunur

  18. Turizm işletmelerinde hizmet süreçlerini konuk memnuniyetini sağlayacak şekilde yönetir.

Resimler