Ana içeriğe atla

Çift Anadal Programı

Çift Anadal programının amacı, kendi bölümlerinde lisans programlarını başarıyla yürüten öğrencilerin, aynı zamanda ikinci bir anadalda lisans diploması almak üzere öğrenim görmelerini sağlamaktır.

Turizm İşletmeciliği bölümü öğrencileri Turizm Fakültesi bünyesinde bulunan Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm Rehberliği ve Rekreasyon yönetimi bölümlerinde ÇAP yapma imkanına sahiptir. Bölümlere ilişkin bilgiye aşağıda yer alan web sayfalarından ulaşılabilir.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları: https://gastronomi.subu.edu.tr/ 

Turizm Rehberliği: https://tr.subu.edu.tr/tr

Rekreasyon Yönetimi: https://rekyonetimi.subu.edu.tr/

 

Yandal Programı 

Yandal programı, anadal lisans programını başarıyla sürdüren öğrencilerin, ilgi duydukları başka bir alanda bilgi ve yetkinliklerini artırmalarını amaçlar. Turizm İşletmeciliği bölümü bünyesinde "Otel Yöneticiliği" yandal programı bulunmaktadır. 

Programa, en az 2,50 genel not ortalamasına sahip olan öğrenciler, birinci sınıfın sonundan itibaren başvurabilir. Başvurular, güz ve bahar dönemlerinde, ilgili dönemin başlamasından üç hafta önce, üniversitenin Bilgi Yönetim Sistemi (BYS) üzerinden yapılır.

Program kapsamında öğrenciler; Turizm Endüstrisi Yönetimi, Yiyecek-İçecek Servisi, Önbüro Yönetimi ve Otomasyonu, Kat Hizmetleri ve Sanitasyon, Misafir İlişkileri Yönetimi ve İletişimi, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Otel Yönetiminde Örnek Olay Analizi gibi dersleri alırlar.

Yandal programı; sektörel uzmanlık, çift disiplinli yetkinlik, liderlik ve iletişim becerileri, misafir ilişkileri yönetimi gibi alanlarda gelişim fırsatları sunarak, mezuniyet sonrası kariyer olanaklarını artırır. 

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere, bölüm başkanı ve dekan imzalı bir yandal sertifikası (başarı belgesi) verilir.