Ana içeriğe atla

Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı;

Anabilim dalının temel amacı, turizm akademisi ve endüstrisinin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarında lisansüstü düzeyde ileri bilgi seviyesine sahip uzmanlar ve bilim doktorları yetiştirmektir. Anabilim dalının temel hedefi ise, turizm sektörünün yönetimi konularında kapsamlı bilgiye hakim olmak, bu bilgileri kullanarak sektörel gelişmeleri eleştirel olarak analiz edebilme ve geleceğe ilişkin strateji ve politikalar üretebilme yeteneğine haiz, turizm ve hizmet sektörüne ilişkin güncel fonksiyonel uygulamaları bilen, bu bilgi ve deneyimini bilimsel araştırmalara konu edebilen ve orijinal yayın üretebilen, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlar ile akademi, yayın ve bilişim çevrelerinin ihtiyacına analiz ve bilimsel tahmin yetenekleri ile katkıda bulunabilen uzmanlar yetiştirmektir.

Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Turizm İşletmeciliği alanında Yüksek Lisans derecesine ve Bilim Uzmanı unvanına sahip olunur.

Yüksek lisans programına kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ve YÖK tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Programa öğrenci kabulü ve başvuru koşulları akademik dönem başlamadan önce Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Internet adresinde yayınlanmaktadır. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir.

Özel Öğrenci, Dereceye Giren Öğrenci ,İş Deneyimli Öğrenci Kabulü, Özel Şartlı Öğrenci Kabulü ile ilgili şartlar her yarıyıl enstitü öğrenci alımı ilanında görülebilir.  Lisans programını birinci, ikinci veya üçüncülük derecesiyle bitiren Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi mezunları Lisans Eğitimlerinin devamı niteliğindeki programın istediği minimum şartları sağlamaları halinde kontenjan dışı dahilinde kabul edilir.  Konuyla ilgili lisansüstü yönetmelik ve senato uygulama esasları hakkında ayrıntılı bilgi için ( http://www.lee.subu.edu.tr/) linkinde yer alan bilgiler incelenmelidir. 

Programı tamamlamak için ders planında ilan edilen lisansüstü derslerden toplamda 8 adet  ders ve uzmanlık alan derslerinden başarılı olunması gerekmektedir.  Ders aşamasının tamamlanmasına müteakip danışman öğretim üyesinin nezaretinde belirlenecek bir konuda tez çalışması yapılarak teslim edilmelidir. Buna ilaveten, tezi kabul edilen öğrencinin, çalışmasını sözlü olarak atanacak jüri önünde başarılı bir şekilde sunması istenmektedir.

Programa ilişkin ders planı ve programları aşağıda bulunmaktadır. Ders planlarına ilişkin detaylı bilgi ve ders içeriklerine eğitim bilgi sistemi üzerinden ulaşabilirsiniz. 

Programla ilgili detaylı bilgi ve ilgili formlara Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü üzerinden ulaşılabilir.